Follow Fellew Fallaw

FB Followers

Monday, February 20, 2012

Pancake

OK harini aku nak cerita sesuatu yang aku x pernah post sebelum ni. aku suka memasak there i said it hahaha. sejak cuti haritu macam2 aku da belajar memasak. nak belajar kat S Alam jangan harap r bahan2 tak cukup.. so kat rumah ni r aku buat experiment aku. tapi harini aku ngan adek aku decide nak buat breakfast yang dah lama kitorang x makan.. kalau makan pon kat hotel jer.. so kitorang pon cari2 kat youtube n tada.. jadila pancake kitorg ni huhu...


resepinyer senang jer...

tepung gandum
gula
garam
majerine
susu pekat
baking powder

sukatan tu kitorang pandai2 jer hahahaaha



sebenarnya 3 pancake pertama tu x jadi sangat bentuk dia so x amek r pict tu.. da masuk dalam perut da pon... hahaha so kalau korang pon nak wat.. buat r.. sedap.. makan la dengan jem, honey atau apa2 r yang korang suka.. mak aku nak makan ngan sambal ikan bilis haha.. au revoir

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan-iklan

Labels

coretan (43) favorite (30) boring (23) movie (20) interest (18) pict (14) video (14) kenangan (10) poem (6) chord (4) business (3) ElnurEnterprise (2) download (2) tag (2) JomNgandung (1) bahasa malaysia (1) english (1) fiverr (1) graphic design (1) malay (1) melayu (1) review (1) translation (1)